fallback

Сингапур с най-добро съотношение наем на имот спрямо БВП

Мумбай е на последно място в проучване на Savills.

23.09.2013 | 11:26

Сингапур предлага на бизнеса най-добрите възможности за наемане на имоти спрямо размера на икономиката, показва проучване на Savills. Последно място в тази класация пък заема индийският град Мумбай.

Проучването показва най-общо потенциала за високи печалби, коментира Анджи Лау от Bloomberg Television.

„БВП на Сингапур на глава от населението, съотнесен към цената за наемане на имоти там, поставя града на първо място сред 10-те основни дестинации, които Savills проучва. Сингапур, Сидни, Москва, Ню Йорк, Париж, Токио, Шанхай, Лондон, Хонконг и Мумбай“, коментира анализаторът на Bloomberg и допълва, че разликата на последния спрямо останалите е много голяма.

“Да, и резултатът наистина зависи от БВП на глава от населението, защото Savills прави проучването си на база на това, ако поставиш група директори в съответния град, какво би спечелила компанията ти от този ход. Сингапур се нарежда на първо място по този показател, Хонконг пък е предпоследен в класацията. Ето и Ню Йорк. Данните показва, че общите разходи на компаниите там са с 19% по-високи, отколкото през 2008. Така че виждаме голямо преразпределяне на местата между тези градове,“ коментира Лау.

Тази година Сингапур оглави класация на Световната банка за най-лесното място за правене на бизнес за седма поредна година.

„Освен това е и основен център за голяма част от миннодобивните компании, най-голям пазар за търговия с петрол за BHP Billiton, Exxon Mobil и Shevron. Наскоро, по-точно през април, измести Япония и вече е най-големият азиатски център за форекс търговия. Последното е по данни на Сингапурската централна банка. Но ето че сега и изследването на Savills за потенциала за печалби поставя Сингапур на първо място в съотношението пари срещу стойност“, отбелязва коментаторът на Bloomberg.

fallback
fallback