Развитите пазари продължават да предлагат по-добри възможности за печалба

Не можем да говорим за масирано бягство от пазара на акции, коментира Ерик Ристъбен от Russel Investments.

27.08.2013 | 12:40
Развитите пазари продължават да предлагат по-добри възможности за печалба

Вчерашната борсова сесия на Wall Street протече по изненадващ начин – търговията започна с повишение на индексите въпреки някои слаби макроикономически данни, но в края дойде внезапен студен душ.

Според някои анализатори той се дължи на обтегнатите отношения между САЩ и Сирия във връзка с насилието в близкоизточната държава. Вчера държавният секретар на САЩ Джон Кери направи остро изказване, с което обвини силите на Башар Асад, че изпозлват химическо оръжие. Това от своя страна предизвика остър коментар от страна на Русия.

Според Ерик Ристъбен от Russel Investments на пазара се усеща неврност. Той определя вчерашните разпродажби като нещо нормално, а не като масирано бягство. Мнението на анализатора е, че в момента напрежението около Сирия оказва влияние на пазара, но то ще е с твърде краткосрочен ефект.

Разпродажбите в края на вчерашната сесия изведоха индексите на Wall Street на червено, като Dow Jones Industrial Average заличи 0,43 на сто от стойността си.

Дали това е повод за паника, или инвеститорите започват да калкулират очакванията за свиване на монетарните стимули от страна на Федералния резерв – вижте в коментара на Ерик Ристъбен от Russel Investments за Bloomberg: