UBS планира увеличение на заплатите в инвестиционното поделение (видео)

За част от топ мениджърите ръстът на възнагражденията може да достигне 25 на сто

31.05.2013 | 16:05
UBS планира увеличение на заплатите в инвестиционното поделение (видео)

Швейцарската банка UBS планира увеличение на заплатите в своето инвестиционно поделение. Мярката има за цел да задържи качествените служители на финансовата компания.

„Само година след като обяви, че ще съкрати част от работещите в инвестиционното си поделение, UBS планира увеличение на възнагражденията на инвестиционните банкери средно с 9%“, съобщи Bloomberg.

Става въпрос основно за финансовите консултанти и трейдърите. За част от топмениджърите ръстът на заплатата може да достигне 25 на сто. Информацията бе изнесена от хора, близки до швейцарската банка и запознати с финансовата й политика.

„Ако сравним UBS с американските банки, водещите им конкуренти отвъд Океана, например JP Morgan и Morgan Stanley, ще видим че миналата година UBS е изоставала значително от тях, що се отнася до размера на възнагражденията. През февруари тази година банката призна, че бонусите са били орязани със 7% спрямо 2012 г. А някои от тях са били изплатени в петгодишни облигации. Това е важно, защото стойността на тези активи може да намалее, в случай че компанията изпадне във финансови затруднения. И едно уточнение, което е важно за служителите на UBS - увеличенията няма да засегнат всички служители, а само тези, които работят в инвестиционното поделение, както и висшия мениджмънт. Засега не са планирани такива увеличения в другите отдели“, пояснява още Зеб Екърт от Bloomberg.