fallback

Застраховането отчита спад от 2% през 2012 (видео)

Съживяването на сектора ще дойде от увеличаването на тарифните ставки, коментира пред Bulgaria ON AIR изпълнителният директор на ЗАД „Армеец“ Цветанка Крумова.

08.05.2013 | 12:35

Около 25 милиона лева по-малко е реализирал застрахователният пазар през 2012 спрямо година по-рано. Спадът е в рамките на 2%, коментира в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR  изпълнителният директор на Застрахователно дружество „Армеец“ Цветанка Крумова. По думите й основната причина за понижението са намалелите вноски по застраховките „Каско“, които са едни от най-масовите полици, наред с „Гражданската отговорност“. Сключването на застраховки за по-ниски суми е резултат от остаряването на автопарка в страната, коментира още Цветанка Крумова. Тя отбеляза, че през последната година се наблюдават две интересни тенденции по отношение на продажбите на автомобили. – „От една страна, намаляват продажбите на коли, финансирани от банки и лизингови компании. От друга, се наблюдава ръст при закупуването на автомобили от физически и юридически лица“.

Съживяването на застрахователния сектор като цяло ще е резултат от увеличаване на тарифните ставки, на премиите, а не толкова от ръста на застрахователните стойности, коментира още Крумова.

Цялото интервю вижте от видео файла.

fallback
fallback