Министерството на икономиката готви рокади в БЕХ (видео)

Другата седмица ДКЕВР ще обсъжда новата цена на газа от април и законодателни поправки, подготвени от новия министър.

22.03.2013 | 17:42
Министерството на икономиката готви рокади в БЕХ (видео)

В Българския енергиен холдинг ще има промени, призна днес пред журналисти ресорният икономически министър Асен Василев. „Все още не съм готов с имената, но промените ще станат ясни съвсем скоро“.

Наред с рокадите в министерството, екипът на Василев усилено работи по внесените идеи на синдикатите, както и по законодателни поправки в областта на енергетиката. Още идната седмица в ДКЕВР ще бъдат внесени за обсъждане и първите предложения за промени в нормативните уредби, свързани с ВЕИ, въглищния сектор и цената на тока.

За краткото време, откакто е поел поста, Василев стигнал до извода, че навсякъде по веригата в енергетиката се е натрупало натрупано напрежение, „най-вече поради това как е бил управляван ресорът в последните 20 години".

И докато министърът обясняваше какво е подготвил на енергийния регулатор за обсъждане, експертите на закрито за медиите заседание решиха, че окончателната цена на газа за следващото тримесечие ще бъде приета другата седмица. Предложението на ДКЕВР е тарифата да поевтинее  с близо 4 на сто от 1 април.

Коментарите след срещата може да видите във видеото.