Предсрочните избори ще струват 21 милиона лева (видео)

Правителството в оставка гласува бюджета за парламентарния вот.

06.03.2013 | 13:52
Предсрочните избори ще струват 21 милиона лева (видео)

21 милиона лева ще струва на държавата организацията на предсрочните парламентарни избори. Най-голямото перо от разходите или 7 милиона лева е за  логистичното осигуряване на изборния процес на областно и общинско ниво. Правителството в оставка одобри 6 милиона лева за възнагражденията на членовете на районните и секционните комисии. Тринадесетте милиона ще бъдат разплатени от сметките на Министерския съвет.

За охрана на изборния процес Министерството на вътрешните работи ще получи 3.3 милиона лева, а Централната избирателна комисия - 3.25 милиона лева.

За провеждането на изборите в чужбина Министерството на външните работи ще получи 550 хиляди лева. Сумата по това перо може да бъде увеличена впоследствие. Част от парите по това перо ще бъдат използвани за създаване на международен пресцентър.

В регионалното министерство чрез дирекция ГРАО ще влязат 700 хиляди лева. По 40 хиляди са заделени за военното и образователното министерства.

На последното редовно заседание на "Кабинета Борисов" премиерът в оставка заяви, че хората ще оценят свършената от него и министрите му работа. Увеличението на доходите и разкриването на повече работни места са непостигнатите цели в управлението на ГЕРБ, заяви Борисов. Единствената причина за оставката на правителството е да не се пролее и капка кръв.