Токът може да поевтинее най-рано от април

ДКЕВР не обещава, че цената ще падне с 8%, както обяви Борисов.

22.02.2013 | 12:11
Токът може да поевтинее най-рано от април

Поевтиняване на тока може да има най-рано от април, стана ясно днес след проведено заседание на енергийния регулатор. Преди да подаде оставка премиерът заяви, че цената ще бъде намалена от март с 8%. Според временния шеф на ДКЕВР Юлиана Иванова това няма как да стане, тъй като взетите решение трябва да бъдат гласувани от парламента, който след оставката на кабинета ще бъде саморазпуснат.

Друг член на комисията – Андон Роков обясни преди ден, че в момента корекцията в цената можела да стане единствено с решение на НЕК. До този момент е ясно, че дружеството има такова намерение, но не е ясно кога ще го внесе за разглеждане. 

Комисията ударно обсъждала промени, свързани са ценообразуването, но все още нямало окончателни резултати, разкри Иванова. С изявлението си намекна, че не е сигурно и дали цената ще бъде намалена с процента, който поиска Борисов.

"Когато имаме конкретни резултати, ще разберете. Целият екип работи усилено, за да направи необходимите промени", увери медиите шефът на енергийната комисия.