Новата шефка на ДКЕВР призна, че продавала нелегално цигари

Юлиана Иванова не знаела, че онлайн търговията с цигари е незаконна, готова е да подаде оставка.

14.02.2013 | 12:15
Новата шефка на ДКЕВР призна, че продавала нелегално цигари

„Моя грешка е и съм готова да си понеса санкциите за незаконната продажба на цигари в онлайн магазин, на който аз бях собственик”, заяви пред журналисти председателят на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране (ДЕКВР) Юлиана Иванова.

Тя обясни, че преди 2 години, след като е престанала да се занимава с енергетика, е решила да разработи сайт за продажба на хранителни стоки във виртуалното пространство. „Явно обаче не сме спазили всички закони”, отбеляза Иванова.

Оказва се, че тя била в неведение, че извършва нерегламентирана дейност. Информирала се от медиите. След като е разбрала, от снощи тази услуга е спряна.

„Аз се извинявам на премиера Борисов за това, което се случи”, подчерта Юлиана Иванова. Тя обясни, че вече не е управител на фирмата, като нейното място е заел синът й. „Това е грешка на моите юристи, които са се занимавали с това. Грешка имам и аз обаче и ще си поема санкциите”, добави Иванова.

На въпрос дали е готова да подаде оставка като председател на държавния регулатор заради този скандал, Юлиана Иванова посочи: „Ако трябва да се стигне дотам, включително и оставка, съм готова да подам”.

От юли 2012 рекламата и продажбата на цигари онлайн е забранена чрез Закона за тютюна и тютюневите изделия. Иванова притежава фирмата "Имидж код груп", която е собственик на онлайн магазина babbetshop.com. Преди седмица тя е прехвърлила управлението на фирмата. По думите й постът председател на ДКЕВР й е бил предложен лично от премиера, с когото тя се познава.