МВР отрече за разследване срещу земеделския министър

Дянков не знае и ще търси информация от ОЛАФ по повод сигнал за нарушения с еврофондовете.

12.02.2013 | 17:40
МВР отрече за разследване срещу земеделския министър

Срещу земеделския министър Мирослав Найденов не се води разследване, съобщи днес Министерството на вътрешните работи, след като снощи излезе информация в медиите за проверка на Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ).

Практиката на службата е да прави разследвания срещу фирми, а не срещу конкретни физически лица, уточняват още от ведомството на Цветан Цветанов. Същевременно от пресслужбата в Брюксел допълват, че обикновено проучвали всеки анонимен сигнал и не можели да съобщият официално дали се извършва проверка.

Относно твърдението, че разследването е дадено лично от генералния директор Джовани Кеслер, в писмото на пресаташетата на вътрешния министър се казва, че няма как да е знаел за сигнал, свързан с обществена поръчка, при посещението си в България през септември, след като месец по-късно е подписал началото на проверка.

Очаквам да науча днес дали ОЛАФ смята да предприема конкретни действия срещу министъра, заяви днес пред журналисти в Брюксел вицепремиерът Симеон Дянков. "Към този момент нямам информация, но като ресорен вицепремиер, ще е добре да знам дали има такива разследвания, макар и в първоначален етап".