Доклад за нарушения в енергетиката излиза до април

Предстои проверка в министерство, ДКЕВР, "Топлофикация", ЧЕЗ и Energo-Pro.

07.02.2013 | 16:33
Доклад за нарушения в енергетиката излиза до април

Сметната палата да направи проверка дали са допуснати нарушения при регулирането на цените на тока, водата, газта и парното през последните две години. През април докладът ще бъде представен на парламентарната комисия, която следи дейността на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране.

С одита на практика ще се проверят енергийния регулатор, Министерството на икономиката и столичната "Топлофикация", уточни председателят на комисията Димитър Главчев.

Депутати поискаха вчера проверката да обхване период от пет години, желанието им обаче не бе удовлетворено с мотива, че резултатите няма да са готови до изборите през лятото.

Заради протестите в няколко селища на страната започна държавна проверка в ЧЕЗ и Energo-Pro, съобщи временният шеф на енергийния регулатор Андон Роков. От дружеството, което поддържа мрежата в Западна България, отказват да коментират протестното шествие в Благоевград, Сандански и Петрич тази седмица. Техните колеги край морето обясниха по-високите сметки за ток през януари с по-ранното засичане заради деветте почивни дни около Коледа.

Повече за проверката може да видите във видео файла.