Бонуси за няколко милиона лева раздадени в министерствата

Средно по 810 лева получили служителите в няколко ведомства през миналата година.

31.01.2013 | 18:44
Бонуси за няколко милиона лева раздадени в министерствата

Служители в редица министерства и държавни агенции са получи бонуси в размер от средно 810 лева през изминалата година, сочи справка на Дарик радио.

810 хиляди лева във вид на допълнително възнаграждение са разпределени в две дирекции, чиято дейност е свързана с усвояването на европейски фондове към Министерството на околната среда и водите. Други дирекции към същото министерство са разпределили пари в рамките на 86 хиляди лева.

Малко под 800 хиляди са раздадени в Министерството на транспорта, а малко повече от тази сума - във външното министерство.

Справката показва още, че в Регионалното министерство са раздадени 630 хиляди лева във вид на бонуси на 651 служители. Разпределените бонуси в Агенция "Пътна инфраструктура" са в размер от 900 хиляди лева.

Служителите на спортното министерство получили бонуси на обща стойност 142 хиляди лева, а тези на образователното- 55 хиляди лева.

Малко повече от 142 хиляди лева са раздадените бонусите във военното министерство, като почти половината от тях са от служебни, а останалите по трудови правоотношения.

Служителите на министерството на културата си разпределили 344 600 лева допълнителни възнаграждения.

В министерствата на вътрешните работи, здравеопазването, земеделието и храните бонуси, както и на сметната плата бонуси не са раздавани.

Финансовото и икономическото министерства, както и Агенцията за насърчаване на малките и средни предприятия не са предоставили потърсената информация по Закона за достъп до обществена информация.