Костов и Нейнски правят партия

Бившите лидери смятат да възродят синята идея чрез консолидиран съюз.

20.01.2013 | 13:37
Костов и Нейнски правят партия

Нова партия създават Надежда Нейнски и Иван Костов, съобщиха днес двамата бивши сини лидери. До съюза се стигна, след като националният съвет на ДСБ упълномощи Костов да проведе преговори с Надежда Нейнски след отцепването от СДС. В редиците на новосформираното движение "Единство" влизат още Мартин Димитров, Ваньо Шарков, Цветан Костов и Димо Гяуров.

"Вратите към единната платформа са отворени за всеки, който не приема опитите тоталитарният режим да бъде клониран. Независимо от възрастта ни, ние сме модерните хора на България", убеден е бившият премиер.

За Надежда Нейнски създаването на новата формация е "едно логично продължение на сближаването на позициите с Костов".

"Това винаги е била нашата позиция, дясната идея трябва да се възроди чрез консолидиран съюз", обясни заместник-председателят на ДСБ Радан Кънев.

"Смятаме да водим разговори за съживяване на Синята коалиция, защото на всички е ясно, че БСП и ГЕРБ не могат да решат проблемите на кризата", смята Мартин Димитров.

Запитани какво бъдеще очаква Движението за права и свободи след оттегляното на Доган, двамата бяха категорични, че няма да отговорят, тъй като не искат да стават част от една голяма провокация.