Фандъкова нареди проверка на сметките за парно

До края на месеца топлинните счетоводители ще се отчетат пред "Топлофикация".

15.01.2013 | 16:41
Фандъкова нареди проверка на сметките за парно

Декемврийските сметки за парно ще бъдат проверени по нареждане на столичния кмет Йорданка Фандъкова. Преди дни от "Топлофикация" обявиха, че сметките ще бъдат с 21 процента по-високи спрямо същия период на миналата година. Предварителните изчисления показвали, че над 60 на сто от абонатите този месец ще платят до 150 лева. По думите на кмета много хора лично й се оплакали, че сумите далеч надвишават прогнозите. Според дружеството основната причина за нарасналото потребление е заради многото почивни дни около Коледа и ниските температури.

До края на месеца всички топлинни счетоводители ще се отчетат пред "Топлофикация" дали има сметки, надвишаващи допустимата граница от 21%. От топлоцентралата също ще направят собствена проверка в 350 сгради.

Ежемесечно близо 14 000 домоуправители получават информация за разпределението на отчетената от общия топломер енергия по апартаменти. По закон дружеството не било длъжно, но следвало тази политика, за да се проследи дали има кражби по време на отоплителния сезон.