Премиерът търси инвеститор за ВМЗ-Сопот

Служителите на завода ще получат част от заплатите си в понеделник.

16.12.2012 | 19:16
Премиерът търси инвеститор за ВМЗ-Сопот

Част от забавените заплати на служителите във ВМЗ- Сопот ще бъдат изплатени в понеделник, 17 декември. Премиерът Бойко Борисов проведе разговори днес с изпълнителните директори на „ВМЗ” ЕАД и на „Кинтекс” ЕАД, съобщиха от правителствения пресцентър. На срещата присъства и заместник-министърът на финансите Владислав Горанов. След разговорите стана ясно, че ще бъдат платени поръчки по два договора между„Кинтекс” и ВМЗ-Сопот на стойност 1 милиона лева. Парите ще постъпят по сметките на оръжейния завод на два транша- в понеделник и в петък. За да стане възможно изплащането на заплатите НАП ще разблокира сметките на ВМЗ-Сопот.

Премиерът Бойко Борсов обеща да проведе разговори с потенциален купувач на ВМЗ-Сопот с цел да се ускори приватизационната процедура, уточниха от правителствената пресслужба.

Преди дни работещите в завода завиха, че ако до понеделник- 17 декември няма споразумение за изплащане на забавените заплати ще излязат да протестират пред Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ). В събота служителите от завода блокираха Подбалканския път с искания да получат възнаграждения за 2.5 милиона лева.

В същото време преди дни процедурата по приватизацията на завода беше удължена до 11 януари 2013 година.