С Румъния и Сърбия може да печелим проекти, смята икономист

България има потенциал да е обединителен център на Балканите според Георги Табаков от Българския икономически форум.

26.11.2012 | 10:06
С Румъния и Сърбия може да печелим проекти, смята  икономист

България има големи шансове да спечели мащабни европейски проекти, ако участва в партньорство с фирми от Сърбия или Румъния, коментира в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR председателят на Българския икономически форум Георги Табаков. В края на миналия месец той участва в международен бизнес форум край Босфора. Направеният извод след срещата е, че е прекалено слабо балканското сътрудничество, всяка от страните гледала сама да пробие в Европа, отчете Табаков. "България може да бъде обединителен център в региона".

Друг извод направен на международната среща е, че Русия и Турция са двигателите за развитието на Черноморския регион. Табаков открои още, че при разговорите кризата в Гърция не е била обект на обсъждане. Бизнесът пък споделил, че проблемите на Атина не оказвали влияние на Турция.

По време на разговора Табаков отново повтори своя теза, че може да спечелим от ситуацията в Гърция, като привличаме малки и средни предприятия. Основният проблем обаче е, че администрацията работи бавно, решенията се вземат мудно.