Българска фирма може да произвежда китайски автобуси

Китай предоставя добри условия на България за привличане на чужди инвестиции, заяви министър Добрев в интервю за местно радио.

20.11.2012 | 11:02
Българска фирма може да произвежда китайски автобуси

Българска фирма може скоро да започне да произвежда китайски автобуси, съобщи днес министърът на икономиката Делян Добрев интервю за китайското радио "Пекин". Министърът е в азиатската страна за участие в бизнес форум. "Щастливи сме от инвестицията на Great wall, която изгради много добър завод и продава коли, както в България, така и на Балканите и Централна Европа. Това със сигурност е добро партньорство с китайската компания", коментира министърът.

"Икономическата политика на китайското правителство гарантира силно бързото развитие на страната през последните години, подчерта още в разговора българският министър. "Дори в лошите години, китайският икономически ръст може да запази над 7%, който е два пъти повече от българските данни. Всъщност, България е сред шестте страни в Европа, които отбелязват растеж. Според него, политиката на Китай предоставя добри условия на България за привличане на чуждестранни инвестиции.

Добрев проведе среща вчера с министъра на индустрията и информационните технологии Мяо Вей и покани местни компании да инвестират в електрониката и машиностроенето чрез индустриалната зона в Божурище или да участват в бъдещия Sofia Tech Park.