Пари за АЕЦ „Белене“ не били харчени след решението за спиране на строежа

Административна грешка е в основата на продължилата кореспонденция по изграждане 400-киловолтовия електропровод, коментира директорът на БЕХ.

22.10.2012 | 17:15
Пари за  АЕЦ „Белене“ не били харчени след решението за спиране на строежа

Никакви финансови разходи не са правени след решението на правителството да спре работата по проекта АЕЦ „Белене“, заяви пред журналисти изпълнителният директор на Българския енергиен холдинг Михаил Андонов. По неговите думи служители от „Трафоелектроинвест” са допуснали административна грешка като продължили кореспонденция с общини и други ведомства за завършване на процедура от 2008 за изграждане на 400-киловолтов електропровод от проекта. Проверка установила, че по такъв не е работено.

Преди седмица енергийният министър Делян Добрев уволни шефа на предприятието на НЕК "Трафоелектроинвест" – Марин Ангелов, заради това, че продължил кореспонденция по изграждането на електропровода. Днес изпълнителният директор на Българският енергиен холдинг заяви, че на още три длъжностни лица, участвали в изготвянето на преписките по случая, са поискани писмени обяснения, съгласно Кодекса на труда. След като бъдат получени обясненията ще им бъдат наложени и съответните административни санкции.