fallback

Дейвид Камерън заплаши да наложи вето на европейския бюджет

Британският премиер подкрепя идеята за референдум за предоговаряне на ролята на Великобритания в Европейския съюз.

07.10.2012 | 17:40

Британският премиер Дейвид Камерън заяви, че ще наложи вето на бюджета за Европейския съюз, ако се наложи, предаде BBC. Пред медията Камерън заяви, че в дългосрочен план Европа трябва да има два различни бюджета- един за страните от еврозоната и друг за останалите членове на съюза.

Миналата година Камерън наложи вето европейския договор за координиране на бюджетните политики и налагането на санкции на нарушителите на правилата.

“Сигурен съм, че ще дойде време, когато в Европа ще имаме нужда от два бюджета- един за еврозоната, където страните ще се подкрепят една друга все повече, и втори, вероятно по-голям за останалите държави,” коментира Камерън и допълни, че едва ли ще се случи това този път, но има всички знаци, че ще се случи в бъдеще.

Британският премиер подчерта още, че е готов да организира референдум за предоговаряне на ролята на Великобритания в Европейския съюз.

„Мисля, че много хора от нашата страна не искат реално да напуснат Европейския съюз, поне такъв, какъвто е в момента. Но те искат да го променят”.

fallback
fallback