fallback

Кабинетът чака 700 млн. лева повече приходи от ДДС догодина

Дянков е планирал 200 млн. от тях за пенсии, Масларова пита да не е първоаприлска шега.

05.10.2012 | 12:03

Управляващите очакват в бюджета да влязат близо 700 млн. лева повече приходи от ДДС, от тях 200 млн. ще бъдат дадени за увеличение на пенсиите от 1 април – стана ясно днес от изказване на вицепремиера Симеон Дянков в парламента. Според разпространения тази седмица проектобюджет за 2013, Министерството на финансите предвижда близо 586 млн. лева за хората от третата възраст.

Депутатът от БСП и бивш министър в тройната коалиция Емилия Масларова атакува премиера дали правилно си е направил разчетите, за да не се окаже, че увеличението е просто първоаприлска шега.

В предаването Денят ON AIR на телевизия и радио Bulgaria ON AIR бившият финансов министър Христина Вучева определи проектобюджет 2013 като труден за изпълнение.

„В частта за приходите се наблюдава едно номинално нарастване спрямо 2012, отбеляза Вучева. - От друга страна, и в самия доклад се отбелязва, че не се очаква увеличаване на заетостта. В този смисъл трудно може да се очакват повече приходи от данъка върху доходите, освен ако не се планира подобряване на събираемостта.“ Вижте какво още каза проф. Вучева от видео файла.

fallback
fallback