ЕНП ще прави кампания срещу референдума за "Белене"

Акцията на БСП е гигантска манипулация, смята лидерът на партията Мария Капон.

03.09.2012 | 16:10
ЕНП ще прави кампания срещу референдума за

Единната народна партия (ЕНП) започва от днес информационна кампания "Не на проекта "Белене", не на ограбването на България". Акцията е провокирана от желанието на социалистите да правят референдум за изграждане на втората атомна централа. "Смятаме, че е важно обществото да чуе обективната истина, преди да е станало твърде късно и преди да са подведени много хора", каза днес на пресконференция лидерът на партията Мария Капон.

Този проект е погълнал повече от 1 милиард лева, срещу което не сме получили нищо. За изминалите седем години не се намери нито един "лековерен инвеститор", който да даде повече от 20 милиарда за този проект и затова желанието на мераклиите да има "Белене" е да ни накарат ние да платим тази цена през джоба на всеки от нас, се казва в разпространено становище на партията.

Кампанията на БСП, по думите на Капон, е гигантска манипулация, в която на обществото се предлагат "част от аргументите, отбрани истини и неистини, които целят да се формира фалшив патриотизъм на основата на един грабителски проект".

Лидерът на столетницата и бивш премиер Сергей Станишев обяви, че внасят в парламента близо 800 000 подписа в подкрепа на ядрената мощност, от която кабинетът се отказа през март. Очакванията на левицата са референдумът да се проведе до края на април догодина.