Билетът за столичния градски транспорт няма да поскъпва

До два месеца трябва да е готово продължението на булевард "Сахаров" в "Младост", каза Фандъкова.

28.08.2012 | 08:55
Билетът за столичния градски транспорт няма да поскъпва

Цената на билета за пътуване в столичния градски транспорт за момента няма да се повишава, съобщи тази сутрин по националната телевизия кметът Йорданка Фандъкова. "Можем да си позволим запазването на цената, въпреки скока на горивата".

От следващата година трябва бъдат пуснати 100 нови автобуса. В момента общината готви проект, с който да кандидатства за европейско финансиране, каза още кметът.

След откриването на новия участък на метрото от "Надежда" до "Лозенец" на 31 август, Центърът за градска мобилност ще направи промени в транспортната схема. Една от тях засяга маршрута на автобусна линия с номер 98, на който крайната станция вече няма да е "Хладилника", а булевард "Черни връх".

От няколко дни на булевард "Александър Малинов" в ж.к. "Младост" се образуват задръствания. Причината е, че в момента се работи по изграждането на продължението на булевард "Сахаров", който ще прави връзката с новата метростанция в "Младост 3". Плановете са строежът да продължи най-много два месеца. Ще бъде изградена и алея за колелета, каза още Фандъкова.