fallback

ВЕИ проекти са обявени за продажба

Седем "зелени централи" се продават заради по-ниската изкупна цена на тока.

23.08.2012 | 15:13

Инвеститори са започнали активно да продават работещи обекти във ВЕИ сектора, след като през юни Държавната комисия за енергийно и водно регулиране драстично намали изкупната цена на зеления ток.

В момента за продажба е обявена една вятърна централа, четири фотоволтаични- и два ВЕЦ-а, разкри за електронното издание на Bulgaria On Air бившият председател на Националното сдружение "Недвижими имоти" Орлин Владиков, но не пожела да уточни в коя част на страната са обектите, както и тяхната мощност.

Централите са обявени за продажба заради липсата на стабилна бизнес среда в сектора и индикациите от страна на кабинета, че ще ограничи инвестициите в този тип проекти, смятат браншови организации. Преди дни пък енергийният министър Делян Добрев обяви, че от есента се готви ново намаление на изкупната цена с още 30%.

От началото на годината досега за продажба чрез агенциите за имоти са предложени 124 индустриални обекта, като очакванията са до края на годината техният брой да нарасне двойно, прогнозира Владиков.

fallback
fallback