Държавата губи 200 милиона при по-ниско ДДС върху лекарствата?

"Няма скандал с вицепремиера Дянков", заяви здравният министър Десислава Атанасова.

17.08.2012 | 08:47
Държавата губи 200 милиона при  по-ниско ДДС върху лекарствата?

Държавата щяла да загуби 200 милиона лева, ако бъде намалено ДДС за лекарствата, съобщи днес по TV 7 здравният министър Десислава Атанасова, която отрече информацията, че имало спорове между нея и вицепремиера Симеон Дянков. "Не смятам, че има скандал, а нормален работен диалог, при който съм предложила промяната, а министър Дянков казва може да се приеме или не може“, обясни министърът. По темата вече се изказа и премиерът, който заяви, че момента страната не можела да се лиши от тези пари.

"Министерството на финансите няма да подкрепи идеята за диференцирана ставка на ДДС, защото ако се въведе ще се увеличат злоупотребите с плащане на налози", коментира предложението преди дни финансовият министър.

Неговият заместник Владислав Горанов пък препоръча на Десислава Атанасова по време на телевизионно интервю "да не говори за данъци, така както финансовият министър не се изказва за здравеопазване". От Министерството на финансите по този въпрос били категорични, че намалението нямало как да стане.