Търговците по морето с оборот под 20 лева на ден?

Инспектори откриха нарушения в четири от пет обекта.

07.07.2012 | 18:12
Търговците по морето с оборот под 20 лева на ден?

Търговските обекти по морето масово не издават касови бележки, установи проверка. Осем акта на стойност до 10 000 лева бяха съставени за по-малко от час от данъчните служители в Бургас.

Проверките на инспекторите от НАП показаха сериозно разминаване в касовата наличност и отчетеното от фискалните устройства. В четири от пет обекта бяха засечени нарушения, а в някои от тях имаше дори по няколко такива.

Проверките засегнаха обекти в един от най-посещаваните курорти по черноморието, като данъчните откриха нарушения в почти всички обекти. Най-често търговците по морето не издават касови бележки. А по този начин отчитат до шест пъти по-ниски обороти от реалните.

Данъчните следят и дали работното време в трудовите договори на служителите отговаря на реално прекараните часове в търговските обекти.

Приходната агенция следи дистанционно всички фискални устройства. Съмнителни обороти се засичат всеки ден. Сред най-фрапиращите случаи на нарушения е обявяването на дневни обороти под 20 лева за заведения по морето.