Синдикатите очакват лавина от фалити с поскъпването на тока

ДАНС да провери Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, настояват от КТ "Подкрепа".

03.07.2012 | 11:07
Синдикатите очакват лавина от фалити с поскъпването на тока

(Обновена в 11:54)

С поредното поскъпване на тока от 1 юли, синдикатите от КТ „Подкрепа“ поискаха оставката на цялото ръководство на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР). Според лидера на организацията Константин Тренчев поскъпването ще доведе до галопираща инфлация, лавина от фалити на фирми, рязко повишаване на безработицата и застрашително увеличаване на междуфирмената задлъжнялост.

"Страната е в опасност заради безконтролното и цинично поведение на ДКЕВР, който така и не допусна фактически социалните партньори до технологията на своята работа. И заради това КТ "Подкрепа" настоява за незабавната оставка на цялата ДКЕВР“, се казва в писмо до премиера Бойко Борисов и до председателя на парламента Цецка Цачева.

Синдикатите настояват още Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) да провери работата на Комисията за корупционни практики.

"Нямам нищо против всеки да ми иска оставката, но ДКЕВР сме определени с решение на Министерски съвет. Не съм чул достатъчно аргументи да си подам оставката. Контролът върху нас се осъществява от Административния съд. Всеки, който не е доволен може да обжалва решението със съответните аргументи пред съда", коментира председателят на Регулатора Ангел Семерджиев.