Общински съветник става шеф на Агенцията за устойчиво енергийно развитие

Работата на агенцията трябва да се подобри, коментира министър Делян Добрев.

28.05.2012 | 13:42
Общински съветник става шеф на Агенцията за устойчиво енергийно развитие

Министърът на икономиката Делян Добрев освободи от длъжност изпълнителния директор на Агенцията за устойчиво енергийно развитие Кольо Колев. Неговото място заема столичният общински съветник Кирил Георгиев. Неефективната дейност на агенцията е мотивът за смяната, уточни пресслужбата на енергийното министерство.

"Работата на агенцията е свързана с енергийната ефективност, която е приоритет на правителството, затова темпото трябва да се подобри“, коментира лаконично министърът.

Кирил Георгиев е роден е през 1971. Висшето си образование завършва в УНСС през 1996 със спрециалност "Икономика и управление на териториалните системи", а през 2011 - "Публична администрация". Има сертификат по "Управление на човешките ресурси” от Център за устойчиво развитие и управление „Еразъм” (ESM), Ротердам, и специализация по политически мениджмънт в Българско училище за политика. Член на постоянната комисия по инженерна инфраструктура и енергийно планиране и на постоянната комисия по транспорт, транспортна инфраструктура и безопасност на движението.