Правителството създава проектна компания за пътя Русе - Свиленград

С Катар ще правим смесени предприятия в селското стопанство.

18.05.2012 | 15:21
Правителството създава проектна компания за пътя Русе - Свиленград

България ще строи съвместно с Турция и Катар скоростния път от Русе до Свиленград, съобщи днес премиерът Бойко Борисов след среща с колегите си Реджеп Ердоган и шейх Хамад бин Джасим Ал-Тани в резиденция „Евксиноград". За целта ще бъда създадена съвместна проектна компания. Повече подробности за строежа ще обсъдят транспортните министри на трите страни през следващата седмица.

България и Катар ще направят смесени предприятия в овцевъдството и пчеларството. До месец в София ще дойдат катарски специалисти, за да проучат точните места и фирми, в които да инвестират. Като доказателство за сериозните амбиции страната заяви, че влага 200 млн. долара в Българската народна банка.

Катарски инвестиционен фонд прояви интерес към летището край Балчик и вече са проведени преговори с българското правителство.

"И България и Турция страдат от недовършени инфраструктурни проекти, коментира турският премиер Реджеп Тайип Ердоган . Съвсем скоро и турска делегация планира да се срещне с българското правителство в София, стана ясно след срещата.