Еврозоната се нуждае от общо правителство, според Камерън

Искаме да сме в единния пазар, но няма да приемем еврото, категоричен е британският премиер.

09.05.2012 | 12:39
Еврозоната се нуждае от общо правителство, според Камерън

„За да бъде успешна еврозоната се нуждае от общо правителство”, заяви британският премиер Дейвид Камерън в интервю за Daily Mail.

„Няма друго място в света, в което една валута да зависи от много властови центрове”, категоричен е британският премиер.

Камерън, който миналата година отказа да  приеме Европейския пакт за стабилност, защити позицията, че страната може да се справи сама с финансовата криза.

„Винаги съм вярвал, че различните страни имат различни интереси и трябва да прилагат политики, които да ги защитават” посочи още премиерът.

При все това Камерън признава, че интересът на Великобритания е Еврозоната да се завърне към растеж. 40% от износа на страната е насочен именно за страните, които използват еврото като валута.

„Искаме да си решат проблемите. Искаме да сме в единния пазар и европейско сътрудничество, но няма да приемем еврото. То  е променлив проект, който може да тръгне в различни посоки и всяка страна трябва да реши сама за себе си, заявява британският министър-председател.