"Топлофикация София" ще търси застраховател до 2016

Стойността на обществената поръчка е "конфиденциална", заявиха от дружеството.

03.05.2012 | 13:14

"Топлофикация София“ ще търси застраховател на имуществото и работниците за срок до 2016 , установи електронното издание на Bulgaria On Air.

Кандидатите трябва да представят гаранция за участие на стойност пет хиляди лева, декларация за технически резерви в размер над 5 000 000 лева за 2008, 2009 и 2010. Последното изискване ще се доказва на база официална статистическа информация от Комисията за финансов надзор или съответен национален регулаторен или надзорен орган, сочи справка за поръчката в сайта на Агенцията за обществени поръчки.

Ръководството на дружеството ще покани за участие в договарянето първите трима кандидати с най-висока оценка след предварителния подбор.

Под претекста, че в момента се събират офертите, отговорното лице за обществената поръчка - Десислава Пъкова коментира, че не дава никаква информация, освен обявената - тъй като била "конфиденциална". Не стана ясно и за каква стойност ще бъде обществената поръчка.

За момента няма постъпили оферти, разкри Пъкова. От компанията обаче не били притеснени от този факт, тъй като практиката им показвала, че желаещите обикновено депозирали офертите в последния момент преди отварянето – в случая 15 май.