Jaguar Land Rover отчете рекордни загуби

Световните продажби на марката са намалели с 5,8%

21.05.2019 | 23:30 Редактор: Ралица Братанова
Jaguar Land Rover отчете рекордни загуби

Jaguar Land Rover отчете рекордни загуби за финансовата 2108 година, която приключи през март - 3,6 млрд. британски лири, или 4,1 млрд. евро. Тези толкова лоши резултати на най-големия британски автомобилен производител са свързани с намалените продажби в Китай и спада на реализираните дизелови автомобили. Компанията отчете приходи от 24,2 млрд. лири за периода, с 1,2 млрд. по-малко от финансовата 2017 г.

Световните продажби на Jaguar Land Rover са намалели през последната финансова година с 5,8%, до 578 915 бройки. Това се дължи най-вече на спада в продажбите в Китай, където са реализирани с 34% по-малко автомобили. Увеличението на продажбите в САЩ и Великобритания, съответно с 8,1 и 8,4%, не могат да компенсират срива на най-големия пазар в света.

От началото на годината многократно се появяват информации, че индийската компания Tata Group, която притежава Jaguar Land Rover, обмисля възможността да я продаде заради загуби, като за потенциалните купувачи се споменават PSA и FCA. От Tata Group обаче отричат такъв вариант.

Снимки: Pixabay

Четете още новини на Automedia.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК