Volkswagen планира да произвежда повече електромобили

Акциите на германската компания поскъпнаха с 0.4%

12.03.2019 | 23:00 Редактор: Ралица Братанова
Volkswagen планира да произвежда повече електромобили

Германската автомобилна компания Volkswagen планира да произвежда с 50% повече електромобили от първоначално поставената цел през следващите 10 години. Увеличаването на производството на електрически автомобили до 22 млн. засилва прехода към електромобили, пише Bloomberg.

Volkswagen е единствената компания в индустрията, която се фокусира върху електрическата мобилност до такава степен, коментира изпълнителният директор на производителя Херберт Дийс във вторник.

Дийс е под натиск, за да намери начин компанията да спести пари, докато се инвестира все повече в най-голямата трансформация на производителя през последните десетилетия. Volskwagen ще вложи 44 млрд. евро до 2023 г. в производството на електромобили и свързани превозни средства.

"Ако компанията запази нивото на печалба от 2018 г., това ще бъде голямо постижение на фона на търговската война между Вашингтон и Пекин и понижението на потребителското търсене на най-големия автомобилен пазар в света – Китай", обясни Дийс в интервю за Bloomberg.

Акциите на германската компания поскъпнаха с 0.4% на днешната сесия във Франкфурт.

Volskwagen планира да продава акции от подразделението си за камиони Traton SE. Скоро ще бъде обявена точната дата за изпълнението на плана, като през следващите дни компанията ще оценява пазарните условия, заявява Дийс. Пазарната оценка на Traton SE е близо 30 млрд. евро.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК