fallback

Ивайло Калфин: АБВ остана без отговор от БСП за коалиция

България все по-зле използва механизмите на ЕС – проблемът е в нас самите, отбеляза още той

18.02.2019 | 20:07 Автор: Иван Берберов

Партия АБВ предложи коалиция на БСП. Социалистите от "Столетницата" казаха само, че ще имат едно на ум за АБВ когато дойдат евроизборите. 

"Няма окончателен и официален отговор. Това се приема като отказ на БСП да влезе в коалиция с АБВ. Излизането на социалистите от парламента не се среща като действие в развитите държави. Аргументите им, че се подкопават демократичните принципи с промените в ИК, задействаха инстинкта за самосъхранение на Борисов. България все по-зле използва механизмите на ЕС. Проблемите са у нас, не в Брюксел. Важно е българските представители да знаят къде сме в света. Порочното участие в ЕС е в София, в липсата на решения", подчерта бившият министър на външните работи Ивайло Калфин. 

Той поясни в студиото на "Денят ON AIR", че платформата на АБВ ще брани националния интерес на българите. Опитваме се в АБВ да предлагаме и нови лица в листата, допълни гостът. 

Ще излезе ли България с категорично решение за случаите "Скрипал" и "Гебрев"? Според Калфин очевидно има недоверие към нас, за да се намесят чужди разузнавания и следствия.

Темата премина и към политическото напрежение във Венецуела. "Интересът към Венецуела е поради полезните им изкопаеми, а не, че хората живеят лошо. Армията там е на страната на Мадуро. Той трябва да отвори границите и да пусне хуманитарната помощ", заяви Ивайло Калфин пред Bulgaria ON AIR. 

Харесайте ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback