Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Главчев похвали Бюджет 2019 и успокои майките на деца с увреждания

Доволни са и работещите, и бизнесмените, смята депутатът от ГЕРБ

28.11.2018 | 20:10 Редактор: Тодор Петров
Главчев похвали Бюджет 2019 и успокои майките на деца с увреждания

Парламентът прие рамката на държавното обществено осигуряване в Бюджет 2019. Вчера пък депутатите приеха бюджета за здравеопазване. 

"На Националния съвет за тристранно сътрудничество всички казаха, че приемат бюджета и че това е най-добрият бюджет. Много е трудно да са доволни и работещите, и бизнесмените. Именно такъв ефект е постигнат", заяви пред Bulgaria ON AIR депутатът от ГЕРБ Димитър Главчев.

Според него ни очаква по-добра година откъм бюджети, и то по всички показатели. По традиция правим консервативен бюджет, който да не засяга финансовата стабилност, посочи Главчев.

Изненадаващо майките на деца с увреждания пристигнаха в парламента, за да попитат къде са им парите в бюджета за следващата година.

"Парите бяха заложени. Каквото е било обещано от премиера, е било изпълнено. За да се елиминират всичките им притеснения парите са посочени в бюджета на социалното министерство. И двата закона свързани с тях ще бъдат гласувани другата седмица. Майките на деца с увреждания могат да бъдат спокойни", коментира Главчев за зрителите на "Денят ON AIR".

Народният представител от ГЕРБ е убеден, че увеличавайки парите в бюджетния сектор, е естествено това да се отрази и на заплащането в частния такъв. Увеличението на минималната работна заплата на 560 лева от догодина задължава още повече бизнеса да вдигне възнагражденията на своите служителите, смята Главчев.

Членът на бюджетната комисия в парламента отбеляза още, че не е невъзможно до края на мандата на управляващите минималната пенсия да стане 300 лева. 

Главчев настоя, че трябва да се извърши реформа в здравеопазването, тъй като по думите му нито пациентите са доволни, нито медицинският персонал. 

Вижте видеото с целия разговор.