Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Здравеопазването ни е неадекватно и компрометирано, настоя Весела Лечева

Вотът на недоверие е закъснял, смята народният представител от БСП

18.10.2018 | 20:46 Редактор: Тодор Петров
Здравеопазването ни е неадекватно и компрометирано, настоя Весела Лечева

Социалистите се готвят за дебатите по вота на недоверие, а според депутата от БСП Весела Лечева има липса на политическа воля за реформа и липса на компетентност. Пред Bulgaria ON AIR тя бе категорична, че здравеопазването ни е неадекватно и компрометирано.

"За нас този вот на недоверие е закъснял. Има още една пропусната година за всеки български гражданин. Още преди 5-6 месеца предизвикахме дебат в НС на тема "Здравеопазване". В крайна сметка министър Ананиев беше ангажиран да предложи нов здравноосигурителен модел. За изненада на всички заинтересовани страни получихме шокиращо предложение, което показва отказ от реформа", обясни Лечева.

Според народния представител от БСП предложенията на министър Кирил Ананиев натоварват допълнително финансово българските граждани.

"Системата в момента е абсолюто компрометирана и пробита. Няма как да искаш допълнително финансиране", отсече Весела Лечева и отчете честата смяна на здравни министри и шефове на НЗОК.

Лечева смята, че е непредсказуемо какво ще бъде гласуването на вота на недоверие. По думите ѝ било важно да се предизвика този дебат и да се предложат алтернативни модели, които да решат проблемите в здравеопазването.

"80% от българските граждани живеят в риск от бедност. България изчезва и заради обедняването на населението. Младите хора търсят препитание навън", завърши Весела Лечева.

Гледайте видеото с целия разговор.