Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Министерската оставка стана като "добър ден", отсече журналист

Това е много тежък акт и не може да се иска и подава за всяко нещо, коментира Евгени Петров в "Денят ON AIR"

05.09.2018 | 20:15 Редактор: Василена Василева
Министерската оставка стана като

Новият политически сезон започна с поредна порция скандали. Напрежението в управляващата коалиция намалява, но страстите в пленарната зала днес отново бяха високи.

Във второто заседание на Народното събрание от есенната сесия се стигна до блъскане на банки, освиркване. А лидерът на опозицията Корнелия Нинова дори беше наказана от председателя на парламента Цвета Караянчева, след като влезе в словестна престрелка с Вежди Рашидов от ГЕРБ.

"Трагедията край Самоков отключи редица въпроси и предизвика множество реакции. Въпреки всички сътресения обаче, коалицията е стабилна. И ако има някакво напрежение, то то е вътре в редиците на "Обединените патриоти", които се карат помежду си. Това коментира в студиото на "Денят ON AIR" журналистът Евгени Петров.

По думите му тези разногласия не значат, че в момента, в който се стигне до гласуването на някой закон, те няма да гласуват заедно с ГЕРБ.

Във връзка с трите министерски оставки – на вътрешния министър Валентин Радев, на транспортния министър Ивайло Московски и на регионалния министър Николай Нанков, гостът подчерта, че аргументът, който бе даден, за това, че трябва да се поеме политическа отговорност, е изключително разтеглив.

"Министерската оставка вече започна да се подхвърля като "добър ден". Това е нещо много тежко и не може да се иска и да се подава за всяко нещо", подчерта Евгени Петров.

Вижте видеото с целия разговор!