Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Интересен е стартът на политическия сезон, смята патриот

Александър Сиди от ВМРО е на мнение, че определено има дефицит на комуникация в правителството

04.09.2018 | 20:43 Редактор: Ивайло Николов
Интересен е стартът на политическия сезон, смята патриот

Днес започна новия политически сезон. Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че коалицията продължава да следва управленската програма и обвини опозицията, че внася съмнения в обществото в ущърб на управляващите. Той призова и през новата парламентарна сесия да има ползотворна законодателна дейност, а дебатите да бъдат културни.

Снощи пък имаше среща на коалиционните партньори, на която те да изглаждат различията си и да изчистят комуникационните проблеми, за които признаха. Президентът Румен Радев пък отправи послание преди първото заседание на Народното събрание след лятната ваканция. Радев заяви, че с оставки няма да се промени нищо, обяви още, че ще работи за изграждането на нова перспектива за България и беше категоричен, че предсрочни парламентарни избори няма да решат реалните проблеми.

Народният представител от "Обединени патриоти" Александър Сиди коментира това в студиото на "Денят ON AIR". Депутатът каза, че началото на политическия сезон е интересно при положение, че стартира с министерски оставки, конфликт в правителството и обръщение на президента. 

Народният представител каза, че Румен Радев е отправил странно послание, с което прави внушения в частта за смисъла на съществуването на политическите партии. 

"Нито е старт на ново Народно събрание, нито е старт на нов цикъл избори. Ако искаше да направи обръщение по отношение на политическия сезон, може би трябваше да го направи от трибуната на Народното събрание", каза Александър Сиди пред Bulgaria ON AIR.

Той сподели мнението си още, че Радев вчера и лидерът на БСП днес в парламента са говорили едно и също нещо в своите изявления. 

Депутатът от ВМРО призна също и за дефицит на комуникация в правителството.

"Надявам се, че с новия политически сезон ще се усмирят страстите", добави народният представител.

По думите му обаче в управляващата коалиция все още не са се научили да не си говорят чрез медиите.