Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Експерти алармират: Фаталният инцидент край Своге ще се повтаря!

Христо Радков и Йонко Иванов смятат, че институциите у нас не вършат нищо, за да направят пътищата безопасни

27.08.2018 | 20:31 Редактор: Ивайло Николов
Експерти алармират: Фаталният инцидент край Своге ще се повтаря!

17 души загинаха при катастрофа на автобус край Своге, след като превозното средство е излязло от пътя и падна в пропаст. Днес, 48 часа след инцидента фаталният автобус беше преместен на следствен паркинг, където разследващите да могат да работят и да търсят причината за фаталният инцидент.

В студиото на "Денят ON AIR" Христо Радков, председател на Българското обединение на шофьорите беше категоричен, че този инцидент няма да е последният, защото мястото и участъкът не са проектирани правилно и самият път е опасен.

"Ако пътят беше проектиран, тази вода да се оттича, просто щеше пътя да е мокър. Просто трябваше някой да го проектира правилно", каза Радков.

Председателят на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка Йонко Иванов също се съгласи с мнението, че пътят, на който стана фаталният инцидент е зле проектиран и направен.

"Тези, които са направили пътя, са го направили през пръсти. Не е случайно. Това са низ от грешки и низ от поредица грешки на държавата във войната по пътищата. Държавата е виновна", настоя Иванов пред Bulgaria ON AIR.

Той припомни, че политиката на управляващите срещу войната по пътищата трябва да бъде изцяло нова.

Йонко Иванов дори попита дали след инцидента с този автобус, дали нещо е направено, за да бъде обезопасен този участък, защото отново времето се разваля и на това място отново има сериозни предпоставки за нов тежък инцидент.

Вижте видеото с цялата дискусия!