Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

САЩ не постигнаха целите си, Сирия се възстановява, отбеляза експерт

В някои сирийски градове към днешна дата заетостта е 98%, посочи Мажд Алгафари в "Денят ON AIR"

22.08.2018 | 21:02 Редактор: Василена Василева
САЩ не постигнаха целите си, Сирия се възстановява, отбеляза експерт

Конфликтът в Сирия се успокои. Лека полека причините за него започнаха да излизат наяве. Случващото се там е сериозна геополитическа война. Всичи видяхме тоталната разрухата на една държава. Това коментира в студиото на "Денят ON AIR" преводачът и журналист Мажд Алгафари.

Повод за думите му стана изказването на съветника на президента на САЩ по националната сигурност Джон Болтън, който в интервю пред Ройтерс заяви, че Русия се оказала затънала в Сирия и търси други, които да финансират следвоенното възстановяване на страната. Според него това откривало възможност пред Вашингтон да настоява за изтегляне на иранските войски от Сирия.

"В някои сирийски градове към днешна дата заетостта е 98%. Това е показателно за възстановяването на държавата. А Русия не е затънала в Сирия, случи се точно обратното - според моите преценки САЩ затъна много в Сирия, хвърлиха огромни пари, за да я разрушат, за съжаление обаче не успяха да постигнат целите си", допълни Мажд Алгафари.

Пред Bulgaria ON AIR журналистът отбеляза още, че мигрантите, които всъщност създават проблеми в Европа не са сирийци, а основно афганистанци, алжирци, мароканци и отчасти кюрди.

Вижте повече във видеото!