fallback

От БСП: Българите се избиха!

Депутатът от опозицията Филип Попов коментира мотивите за вота на недоверие

21.06.2018 | 20:32 Автор: Лазарина Колчагова

Вторият вот на недоверие от БСП бе внесен, предстоят дебати във вторник, а по последна информация гласуването ще се състои в петък - 29 юни.

"И двата пъти аргументите ни са силни - в тях се съдържат факти и истина. Очевидно е, че МС не се справя със сигурността. Агресия, побоища и престъпни набези се случват ежедневно", каза депутатът от БСП Филип Попов в студиото на Bulgaria ON AIR и продължи с примери за показни разстрели, бягства от затвора и престъпно поведение от последните месеци. 

"Какво още трябва да се случи? Българите се избиха, поради липсата на всякаква политика по сигурността. Основния бич е битовата престъпност - 85% от "ало - измамите" са неразкрити", заяви Попов в "Денят ON AIR".

Депутатът от опозицията акцентира върху големия брой напуснали системата на МВР. "2085 човека за 2017 г. са напуснали системата, а полицай не се става за 1-2 седмици. Ръководството на МВР е некомпетентно", атакува той. 

Попов напомни и позицията на вицепримиера Симеонов за заведенията, които се "покровителстват" и "развиват сутеньорство и проституция". 

Във връзка с невъзможността вотът да издържи математически, поради недостатъчен брой гласове в подкрепа, депутатът от БСП заяви, че от опозицията имат подкрепата на българските граждани. 

"Чашата ни преля от безхаберието на правителството за нашата сигурност", каза още той.

Вижте целия разговор във видеото!

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback