Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Борисов се прегръща с Нинова, но няма да пие кафе с Радев, уточни журналистка

Според Кристина Кръстева премиерът може да загуби голяма част от своя електорат заради проекта "Белене"

07.06.2018 | 21:25 Редактор: Велислав Филипов
Борисов се прегръща с Нинова, но няма да пие кафе с Радев, уточни журналистка

Мога да обобщя последните събития така - Борисов се прегръща с Нинова и определено няма да пие кафе с Румен Радев. Той много ловко заигра с нея и с партията, обезсилвайки президента. Така журналистът Кристина Кръстева коментира в студиото на "Денят ON AIR" събитията на българската политическата сцена в последните няколко дни.

Според нея Борисов е "на ръба на бръснача" с обсъждането на рестарта на "Белене", защото рискува да загуби голяма част от своя десен електорат.

"Когато десните чуят "Белене", веднага го свързват с Русия и това ги отблъсква. Определено премиерът прави голям скок в център-ляво, което е много рязък ход от негова страна. Въпреки това десните нямат друго представителство в НС", подчерта Кръстева.

По думите ѝ Борисов е раздвоен от дилемата дали да подаде оставка или не.

"Ако подаде оставка - това ще му е за трети път и ще е прекалено. Ако пък не подаде - електоратът му определено ще се свие и рискува да има много по-нисък резултат на следващите избори. И в двата случая има плюсове и минуси", категорична е тя пред Bulgaria ON AIR.

Журналистиката е на мнение, че партията "Демократична България" определено ще бъде сила в следващото Народно събрание, а Слави Трифонов би събрал доста последователи, но надали ще наруши комфорта си и ще влезе в политиката толкова рязко.

Вижте видеото с целия разговор!