Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

След първата година на "Борисов 3": Слаба опозиция и престрелки с президента

Равносметка на управлението направихме с Димитър Димитров и Иво Инджов в предаването "Денят ON AIR"

04.05.2018 | 20:49 Редактор: Ивайло Николов
След първата година на

Третият кабинет на премиера Бойко Борисов е на власт вече една година, а самият той стана най-дълго управлявалият държавник в новата ни история. Политологът Димитър Димитров смята, че формулата на сегашното управление на ГЕРБ с "Обединени патриоти" е успешна, а по думите му това е така, защото никой, с изключение на БСП, не говори за предсрочни избори.

"Трябва да поддържа настроението, че са следващите, тъй като това е начинът да кажат, че са главната и изчакваща своя ред опозиция", обясни Димитров в студиото на "Денят ON AIR".

Колегата му Иво Инджов пък каза, че парламентарната опозиция е слаба, защото предизвиква действия само на думи, а левицата има голям терен за действие. Освен това Инджов отбеляза, че президентът Румен Радев се е превърнал в основна алтернатива на ГЕРБ. 

"Правителството няма реален реформен проект, но то е облагодетелствано от това, че няма силна опозиция. Това го крепи", категоричен бе пред Bulgaria ON AIR Иво Инджов. 

Двамата политолози акцентираха върху предстоящите следващата година избори за кметове на общини и за Европейски парламент.

Димитър Димитров обясни, че те ще покажат нагласите в обществото и по думите му тогава ще бъдат наклонени везните за или против предсрочни парламентарни избори у нас. Димитров обаче беше категоричен, че само ГЕРБ може да предизвика такива. 

Колегата му Иво Инджов не се съгласи с това, като отбеляза, че "Обединените патриоти" също имат подобна възможност.

"Не се знае дали няма да се образува някакъв общ фронт срещу ГЕРБ, както стана по повод на Истанбулската конвенция", обясни той в ефира на "Денят ON AIR".

Вижте видеото с цялата дискусия!