Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Тази Сърбия няма място в ЕС, категоричен е Александър Сиди

Въпросът с името на Македония ще бъде решен, когато спре гръцкият шовинизъм, заяви депутатът

03.05.2018 | 20:50 Редактор: Иван Берберов
Тази Сърбия няма място в ЕС, категоричен е Александър Сиди

ВМРО не желае Сърбия, в този си вид, да влезе в ЕС.

"Европейските ценности не позволяват на една страна да дискриминира хората с различно мислене. Малко смешно е сърбите да ни учат на морал и да ни казват какво сме правили по време на война, тъй като техните зверства са добре документирани. Ние казахме, че Сърбия в този си вид няма как да влезе в ЕС, но мислим еднакво с ГЕРБ по линия на Западните Балкани", поясни депутатът от "Обединени патриоти" Александър Сиди. 

По линия на предложението на партия "Воля" за референдум за излизане на страната от НАТО, гостът на "Денят ON AIR" отбеляза, че то е абсурдно. 

"Не е лошо зам.-председателят на НС да прочете закона. Такъв референдум е невъзможен спрямо нашето законодателство. Не може да се направи референдум по въпрос, който не е от компетенцията на Народното събрание. Много се надявам колегите в Народното събрание да се усетят, че с ежедневните скандали единственото, което постигаме, е да понижаваме доверието в нас", подчерта Патриотът. 

Според Сиди темата с името на Македония ще бъде решена, когато бъде спрян гръцкият шовинизъм. 

"Надяваме се да има консенсус, защото този конфликт трае от много време. Не можем да се намесваме в решението на нашите братя оттатък границата. Но се надяваме те да нямат териториални претенции към България с избора си на име", заключи народният представител пред Bulgaria ON AIR.