Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Глас от ГЕРБ: Опозицията създава скандали! България чака магистралите си от години

АМ "Хемус" до 2024 г.? Напълно е възможно да бъде завършена дотогава, подчерта народният представител Иван Вълков

03.05.2018 | 20:23 Редактор: Велислав Филипов
Глас от ГЕРБ: Опозицията създава скандали! България чака магистралите си от години

Целта на опозицията е да създаде скандал или да неглижира направеното от управляващите. България чака магистралите си от десетки години. От 1 година насам са започнати инфраструктурни проекти на стойност 1,4 млрд. лв.

Така депутатът от ГЕРБ Иван Вълков коментира в студиото на "Денят ON AIR" критиките от страна на социалиста Таско Арменков, че управляващите строят магистрали, само за да ги ремонтират малко по-късно.

Според народния представител от ГЕРБ не всички пътища в България са достатъчно качествено направени, но това е въпрос на контрол.

"Има достатъчно прозрачност във всички процедури. Само за година са се ремонтирали близо 230 км третокласни пътища. Проблемът в сферата на транспорта е, че не са отделяни достатъчно средства от правителствата назад в годините", категоричен е той.

Мнението на Вълков е, че с въвеждането на ТОЛ системата в бюджета ще влязат повече средства за ремонт и поддръжка на пътищата в страната.

"АМ "Хемус" до 2024 г.? Напълно е възможно да бъде завършена дотогава. В момента се работи по участъка до Ябланица. Обжалванията на тръжните процедури е основната причина за забавянето. На АМ "Струма" пък се появи архитектурен обект. Това също е пречка, но всички гледни точки ще бъдат изслушани", подчерта депутатът от ГЕРБ.

По думите му трябва да се вземат мерки за направата на нов Закон за движение по пътищата, а не да се правят отделни промени и кръпки на парче.

"Ако погледнем статистиката, през 2008 г. по пътищата са загинали близо 1100 души, а в близките години жертвите са около 800. Това трябва да се отчете. Все пак мерките, които се въвеждат сега, определено дават резултат", допълни още народният представител.