Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Форум обединява бизнеса и младите български таланти

Огромен брой фирми страдат от липса на служители, а при студентите има готови кадри, посочи организаторът Патриция Кирилова

05.03.2018 | 21:25 Редактор: Тодор Петров
Форум обединява бизнеса и младите български таланти

На 7 март в София за четвърта година ще се проведе форумът "Балкански бизнес награди 2018". За първа година партньор на събитието е Международната младежка организация AIESEC.

"От години работя с българския бизнес. Сега включваме и Балканите, тъй като има голям интерес към България от всички балкански страни. Моята практика показва, че в последните години много наши познати от Гърция ни търсят да отварят фирми в България. Получава се нещо, което и ние не сме очаквали - да ни гледат с уважение в Гърция", коментира организаторът на събитието журналистът Патриция Кирилова.

Цвета Папукчиева от младежката организация AIESEC посочи в предаването "Денят ON AIR", че планираният от тях бизнес форум е насочен по-скоро към младите хора. Ще се проведе в два поредни уикенда и от AIESEC се надяват повече компании да се включат с медийно отразяване или казус, които да работят с хора от бизнеса

"Има интерес от бизнеса. Огромен брой от българските фирми страдат от липса на служители, а при студентите има готови кадри. Не можем да говорим, че в България няма работа, просто на хората не им се работи. На хората не им се и протестира", допълни Патриция Кирилова пред Bulgaria ON AIR. 

Цвета Папукчиева, която в момента е 12-и клас, е решена да остане и да се развива в България. По думите ѝ около 70-80% от нейния випуск също ще останат в България и ще се реализират у нас. 

Патриция Кирилова коментира и инцидента с пловдивския лекар Иван Димитров, който застреля крадец в дома си и в момента е в ареста, а казусът провокира редица протести в цялата страна.

"Днес бях на протеста и като организатор, нямаше кой да направи събитието. 30 години се писа, говори и нищо не се промени. Дилемата е да си човек или да си престъпник. Оказва се, че законът защитава престъпника, а жертвите са престъпници и лежат в затвора", обясни тя.

Петиция ще настоява за промяна в закона с разширяване на правото на самоотбрана. В петък исканията ще бъдат внесени в парламента.