Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Анкетна комисия да провери санирането, настояват от БСП

Хаотичното харчене на публичните средства ще спре, отсече депутатът Манол Генов пред Bulgaria ON AIR

23.11.2017 | 20:10 Редактор: Иван Берберов
Анкетна комисия да провери санирането, настояват от БСП

Опозицията в лицето на БСП поиска да бъде създадена анкетна комисия, която да провери коректно ли се изпълнява програмата за саниране. От ГЕРБ посочиха, че няма да има нужда от подобно нещо, а искането на социалистите било "евтин PR".

"Цялата програма за саниране е популизъм. Искането е продължение на политиката ни относно тази програма. Хаотичното харчене на публичните средства ще спре. Референтните цени за санирането бяха в пъти по-високи от пазарните – това според мен е с цел източване на средствата", посочи депутатът от БСП Манол Генов.

В студиото на "Денят ON AIR", социалистът поясни, че исканията им са комисията да провери защо първоначалните цени за изпълнение на санирането се намалиха 2 пъти.

"Другият проблем е централизацията на финансирането и децентрализацията на изпълнение на поръчките. Това ставаше с един прекалено сложен механизъм. Комисията е в общ интерес. Целта е и да се повиши информираността на хората за проекта", подчерта гостът пред Bulgaria ON AIR. 

Темата на разговора премина и към предвижданите промени в Конституцията относно преразглеждане на приватизационните сделки.

"Приватизацията е тежък белег в съзнанието на българина. Не съм очаквал, че ще забогатея от приватизацията. Тогава имахме голям външен натиск. Основно, за да променим собствеността. Но не мисля, че ако бъдат открити някакви нарушения, някой ще си получи нещо обратно", категоричен бе Генов.