Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

БСП внася вот на недоверие следващата седмица

Трябва ни директен сблъсък с ГЕРБ, заяви пред Bulgaria ON AIR Красимир Янков

30.10.2017 | 19:47 Редактор: Жанета Нейкова
БСП внася вот на недоверие следващата седмица

БСП започва обсъждане за вот на недоверие към управлението. Левицата тази седмица ще прави консултации с другите политически партии и в следващата ще внесе конкретен вот на недоверие. Това съобщи в "Денят ON AIR" депутатът Красимир Янков.

Гостът на телевизията коментира резултатите от последния конгрес на социалистите, като заяви, че със сигурност са привлекли внимание.

"На нас ни трябва директен сблъсък с ГЕРБ. Вотът на недоверие ще бъде първата стъпка да уличим проблемите, които създава това управление и да намерим решение. Само по този начин можем да бъдем припознати от обществото като алтернатива", смята Янков.

Пред Bulgaria ON AIR политикът коментира и подадената оставка от здравния министър Николай Петров, която не го изненадва.

"Борисов избира министрите си по външни белези. Няма изградени кадри в ГЕРБ и вероятно това се прави с цел да се избегне политическа щета", твърди Красимир Янков.

Депутатът от БСП предлага на управляващите да изготвят план, който да съдържа полезните съставки за здравния сектор.

Красимир Янков коментира и предстоящото ни европредседателство, като бе категоричен, че България може да изпълнява ролята на проактивен деец в интегрирането на Западните Балкани към Европа.

"Изисква се обаче много работа и ангажимент от всички политически партии", заключи Янков.