Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Договорът за добросъседство бил пример за останалите Балкански държави

Патриотът Юлиан Ангелов твърди пред Bulgaria ON AIR, че в Македония има международен натиск заради потенциала й да влезе в НАТО

01.08.2017 | 20:20 Редактор: Жанета Нейкова
Договорът за добросъседство бил пример за останалите Балкански държави

Това е третата крачка, която България предприема спрямо Македония. Надявам се тя да бъде добър пример за останалите Балкански държави как трябва да решават проблемите си. В студиото на "Денят ON AIR" народният представител от Обединените патриоти Юлиан Ангелов коментира подписването на Договора за добросъседство между двете съседни държави.

"Договорът е шанс за Македония да влезе в НАТО, а и отваря пътя й към еврозоната. Но определени държави като Сърбия не искат повече страни да влизат в международната организация за военно сътрудничество или ЕС", твърди политикът, който отбеляза, че има международен натиск върху определени среди в западната ни съседка. 

Според Ангелов най-добрият вариант за Македония е ВМРО-ДПМНЕ да смени своето ръководство и да бъдат избрани хора, които нямат нищо общо с досегашната власт и чак тогава страната ще бъде управлявана по по-разумен начин.

"Обществото там е рязко разединено на две. Договорът обаче по никакъв начин няма да попречи на политическите действия нито на бившия премиер Никола Груевски, нито на сегашния - Зоран Заев", заключи патриотът по повод агресивното говорене в страната срещу новия министър-председател и неговата партия.