Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

100 дни управление на коалицията: Заслужена ли е депутатската ваканция?

Зам.-председателят на ДСБ Цецка Бачкова и политологът Димитър Димитров с коментар по темата в Bulgaria ON AIR

28.07.2017 | 20:20 Редактор: Жанета Нейкова
100 дни управление на коалицията: Заслужена ли е депутатската ваканция?

Управлението в последните 100 дни се характеризира със скандали, които целят да прикрият бездействието. В тази връзка, не знам дали те имат нужда от почивка. Това е мнението на зам.-председателя на ДСБ Цецка Бачкова в "Денят ON AIR".

Депутатите излизат в 33-дневна почивка. Днес бе последното заседание за тази пленарна сесия. Народните представители ще се върнат отново на работа на 1 септември.

Гостите на Bulgaria ON AIR дадоха своето мнение за управлението на коалиционното правителство и се опитаха да оценят постигнатото досега. 

Бачкова намира за трудна задачата, защото правителството не си е поставило предварителни цели и насоки как ще работи, смята тя, докато политологът Димитър Димитров определя коалицията като нещо изключително.

"Формира се една коалиция, в която и двамата партньори бяха обречени, а тази ситуация ще продължи и до европейските избори, когато резултатът им ще бъде интерпретиран като доверие или недоверие към тях самите", твърди Димитров.

Според политолога по-звездният миг ще настъпи на 1 август, когато ще бъде подписан договорът за добросъседство в Скопие.

"Документът се опитва да направи крачка напред в една прекрасна посока към подобряване отношенията с Македония, които бяха замръзнали през последните години", отбеляза Димитров, който се надява тласъкът да се окаже положителен, тъй като западната ни съседка, по думите му, трябва да направи усилие да излезе от относителната изолация, от което България пък се възползва максимално.

По време на разговора Цецка Бачкова бе запитана появява ли се обединение в дясното като алтернатива, на което тя не даде точен отговор. 

"Ние от ДСБ сме осъзнали необходимостта от общ фронт срещу сегашното управление. Имахме съвместна позиция с "Да, България", Зелените и БЗНС по тема за съдебната реформа. Но нека не говорим прекалено много, за да не разочароваме хората", заключи зам.-председателят на партията.