Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

294 жертви от войната по пътищата! Христо Радков предвижда повече за 2017 г.

Мерките, които Транспортната комисия взима ще покачат броя на загиналите при катастрофи, твърди председателят на МЕНСА

11.07.2017 | 20:42 Редактор: Жанета Нейкова
294 жертви от войната по пътищата! Христо Радков предвижда повече за 2017 г.

Статистика на МВР отчита 294 жертви от войната по пътищата. Тази година ще имаме повече жертви, отколкото миналата. Това казва преценката на Христо Радков, председател на МЕНСА, който гостува в "Денят ON AIR". 

"Всички мерки, които Транспортната комисия взима, освен че са неефективни, най-вероятно ще доведат до покачване броя на жертвите", предвижда Радков. 

Председателят на организацията на хората с висок коефициент на интелигентност информира още, че докато сайтът на МВР е показвал актуалните данни, за месец юни 2017 г. има повече жертви на катастрофи, отколкото през 2016 г.

Причините за притеснителната ситуация са много и комплексни, твърди още Радков. Той потвърди изказването, че съзнанието на българина зад волана е лошо и това трябва да се промени. 

"Най-страшното, което си мислят, че може да им се случи по пътя е един чичко да изскочи от храстите и да ги спре за проверка. Имаме чувството за безнаказаност. Повечето шофьори стават безсмъртни като се качат в автомобила", смята гостът на Bulgaria ON AIR.

Христо Радков бе категоричен - на статистиките за броя жертвите на пътя трябва да бъде направен анализ, който да доведе до законови промени, но това не се случва.