Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Социалното министерство излиза със стратегия за демографската политика

По думите на Султанка Петрова пред Bulgaria ON AIR управляващите искат да намерят добра реализация за младите хора

05.06.2017 | 19:50 Редактор: Жанета Нейкова
Социалното министерство излиза със стратегия за демографската политика

Зам.-министърът на труда и социалната политика Султанка Петрова заяви, че от министерството ще предложат за разглеждане в Народното събрание стратегия за демографската политика на страната.

Целта е да се намери добра реализация за младите хора, различни стимули, които да ги накарат да създават семейство в България, посочи тя в студиото на "Денят ON AIR".

"България има нужда от възраждане чрез всички добри политики, които ние ще предложим", продължи Петрова, като изброи кои са мерките, на които социалното министерство смята да заложи.

"Това е раждаемостта, демографските различия между регионите, образованието, реализация за младите".

Зам.-министърът допълни пред Bulgaria ON AIR, че управленската програма на правителството все още се доразработва, но тя съдържа в себе си план за едно добро бъдеще за младите хора, с което "да ги задържим тук, като имат работа в региона, в който живеят".

Султанка Петрова изрази намеренията на министерството да търси защита и на друга група хора: "Трябва да вървим в посока протекция правата на уязвимите групи на обществото - хората с увреждания и техните семейства, възрастните хора", отбеляза тя.